De Nieuwe Garde Stripmarkt

Zaterdag 9 maart | 10.00 - 17.00 | Academiehuis Grote Kerk

De Nieuwe Garde Stripmarkt

Zaterdag 9 maart | 10.00 - 17.00 | Academiehuis Grote Kerk

Meer dan honderd aanstormende en vernieuwende stripmakers tonen en verkopen graphic novels, magazines, prints, buttons en meer. Er zijn workshops stripmaken voor kinderen en volwassenen. Ook zijn er stands van uitgevers en stripboekenwinkels.  

De Nieuwe Garde Stripmarkt is een uitbundig en warm bad vol beeld, tekst en actie. Volwassenen, jongeren en kinderen zijn van harte welkom. De stripmarkt is gratis toegankelijk.  

Het is niet zo gek dat De Nieuwe Garde Stripmarkt in Zwolle wordt gehouden. Zwolle is een broedplaats van stripmakers omdat hier de opleiding Comic Design is gevestigd aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten. Studenten van deze opleiding exposeren tijdens de stripmarkt in het Academiehuis een caleidoscopisch geheel van hun meest recente werk. Kom kijken!    

Netwerkborrel voor stripmakers 

Na afloop van De Nieuwe Garde Stripmarkt is er voor stripmakers, uitgevers en redacteuren een netwerkborrel in het nabijgelegen café DAVO. Tijdens deze bijeenkomst worden tekenspellen gedaan en is er een expositie te bewonderen van Stripcollectief KAF.   

Klik hier voor meer informatie

Volg De Nieuwe Garde op @nieuwegardefestival

Partners Gastvrij Zwolle

Deel deze pagina