Voor Retail en Horeca

ZEO werkt in het belang van bezoekers, retail en horecaondernemers van de Zwolse binnenstad. Het organiserend team achter ZEO coördineert grote en kleine gezamenlijke evenementen met een regionale uitstraling en soms ook landelijke uitstraling. We verbinden ons met nog andere organisaties in de stad om te zorgen voor een uitgebreid muzikaal en cultureel aanbod.

Kansen zien

Het is de taak van ZEO om kansen te zien voor nieuwe events, voor vernieuwing van bestaande events en voor het aanboren van nieuwe doelgroepen via passende gezamenlijke activiteiten. Steeds met oog voor een laagdrempelig kunst- en cultuuraanbod, dat tegemoet komt aan de grote diversiteit aan aangesloten ondernemers.

Gezamenlijke website

Het belangrijkste medium van ZEO is de gezamenlijke website Gastvrij Zwolle, waarop de evenementen worden vermeld maar waarop de deelnemers zich ook allen kunnen presenteren op een eigen bedrijfspagina, met zoekfunctie en een link naar hun eigen reserveringssite. Hiermee wil ZEO tegemoetkomen aan de vindbaarheid van de horeca en retail bedrijven voor bezoekers. Deelnemers ontvangen een eigen inlog van hun bedrijfspagina en kunnen via deze pagina ook hun eigen activiteiten aankondigen en koppelen aan de gezamenlijke events. 

Ben je een ondernemer in Zwolle en wil je deelnemen? Neem contact op.

Uitvoering en financiering

De leden van ZEO en het ZwolleFonds doen jaarlijks een vaste bijdrage, die wordt aan gevuld met subsidies en sponsoring. Het team van ZEO en het ZwolleFonds verzorgt de overkoepelende vergunningaanvragen, subsidieaanvragen en sponsoraanvragen en zorgt voor faciliteiten tijdens evenementen. Eveneens doet dit team alle PR rondom de gezamenlijke evenementen.


Samenwerkingspartners: Festivalplatform Zwolle Unlimited, Stadsfestival, Zwolle Fonds (de winkeliers) en Hedon.

Partners Gastvrij Zwolle

Deel deze pagina