Café Smart

5 november vanaf 16:00 uur

Café Smart

5 november vanaf 16:00 uur

Voor de liefhebbers van de echte Nederlandstalige smartlap, die het leven in zijn puurste en droevigste vorm bezingt. Zangers en bandjes van het levenslied in verschillende kroegen en restaurants.

Welke smartlap-artiesten zijn jouw favoriet? Bekijk het programma en kies waar jij tijdens Café Smart wilt zijn! In de cafés worden artiesten en dj's geprogrammeerd. Je kunt er ook een kroegentocht van maken; en van de ene smartlap in de andere rollen. Tot dan!   

Tijdens Café Smart staat het levenslied centraal, of eigenlijk de smartlap. Dat zijn twee verschillende termen, die door elkaar worden gebruikt. Een levenslied, dat is letterlijk een ‘lied over het leven’. Levensliederen kunnen zoet of bitter zijn, licht en gevoelig, maar ook terugkijkend op het leven zelf, met onderwerpen als liefde, ellende en verre, zonnige, exotische vakantiebestemmingen. De donkere (droevige), meer gevoelige nummers worden vaker ‘smartlap’ (letterlijk: rouwdoek) genoemd.  

Om je weekeinde helemaal te vervolmaken, ga je de zaterdagavond voor Café Smart naar het Smartlappenfestival in de Zwolse Theaters, waar koren, bands, theatermakers en andere amateurartiesten strijden voor de titel Smartlappenkoning of -koningin van Zwolle. Eenmaal uitgeslapen na een lange avond genieten in de schouwburg, rol je zo door het café in om het nog eens dunnetjes over te doen.

Café Smart is een evenement van de gezamenlijke horeca, verenigd in de Horeca Evenementen Stichting Zwolle (HESZ).

De precieze aanvangstijden per café verschillen. Die vind je op de websites of de sociale media van de cafés zelf.   

Het programma wordt hieronder bekend gemaakt, zodra het er is.

Partners Gastvrij Zwolle

Deel deze pagina