Zwolse Mosselmaand

1 oktober – 31 oktober

Zwolse Mosselmaand

1 oktober – 31 oktober

De Zwolse restaurants verrijken in oktober hun menukaart met heerlijke mosselgerechten. Hoe eet jij ze het liefst? Kom naar de start op zondag 1 oktober op het Rodetorenplein met een mosselproeverij uit de grootste mosselpan ter wereld!  

Op 1 oktober wordt ook het Bokbier geïntroduceerd in Zwolle. Tegelijk met de start van de Mosselmaand, en dat is niet voor niets! Mosselen en bier houden van elkaar. Bekijk de menu's van de deelnemende restaurants en kies jouw favoriete mosselgerecht!  Meer over BOKtober.

Naast de grootste mosselpan staan op het Rodetorenplein ook tientallen fraaie oldtimers opgesteld van de Bokbierintroductie. Want mosselen en bokbier, die vormen een gouden duo! Kom kijken en sla twee vliegen in één klap.  

Echt de grootste mosselpan ter wereld ️ 
De mosselpan wordt geplaatst door Sligro Zwolle. De mosselpan is echt 's werelds grootste, want ze zijn ermee in het Guinness book of world records gekomen. Met zijn ruim 1.100 kilo, een diameter van 2,08 meter en een omvang van ruim 7 meter kan de pan ruim 500 kilo verse mosselen klaarmaken in één keer. Het publiek wordt uitgenodigd te komen proeven. Natuurlijk worden de mosselen bereid met een nieuw bokbiertje van dit jaar.... 

1 oktober Grootste Mosselpan proeverij, Rodetorenplein, 15.30 tot 17.30 uur

Deelnemende cafés en restaurants:
‘t Swolsch Café, In Den Hoofdwacht, Las Rosas, Bennies in De Basis, Wijnbar OAK, Bistro De Zoete Inval, Meneer Jan, Sukerieje, Bistro Bonne Femme, Stadscafé Blij, Restaurant L'église, Beautanica 

Partners Gastvrij Zwolle

Deel deze pagina